Előadók

« Előadók A-K Előadók M-Z

Magyar István
elnök, Elektronikus Számlakibocsátók Egyesület
A Külkereskedelmi Főiskolán 1992-ben végzett, majd 1996-ban jogi szakokleveles üzemgazdász végzettséget szerzett, közben a Bankárképzőben folytatott bank diploma tanulmányokat. 1994-2001 között a magyarországi értékpapír piacon jegyzett Microbróker Rt. vezérigazgatója, több jelentős tőkepiaci esemény résztvevője. 2001-2003 között a Postabank Rt. menedzsmentjének tagja, üzleti vezérigazgató-helyettesként, majd vezérigazgatói pozícióban irányítja a bankot. 2003- től kezdődően önálló tanácsadási tevékenységet folytat, amelynek során a tőkepiacon több. tőzsdei bevezetésében vállal szerepet majd az econet.hu Nyrt. elektronikus számlázási projektjét vezeti. Azt követően az EBPP.HU Zrt vezérigazgatója, az elektronikus számlázásban a konszolidátori modell támogatója. Sikeres bevezetések kapcsolódnak a nevéhez mint pl: Fővárosi Vízművek, OTP Garancia Biztosító Zrt, Generali Zrt., Vatera.hu Kft. Tanácsadói tevékenység kapcsán részt vesz önkéntes biztosító pénztárak kialakításában és fejlesztésében illetve könyvviteli és adótanácsadással valamint informatikai fejlesztésekkel is foglalkozik. 2008 nyara óta az Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének elnöke.
Majtényi Kálmán
vezérigazgató, Díjnet Zrt.
1992-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán, majd 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett mérnök-közgazdász diplomát. Első munkában töltött évei az épületgépészeti automatika szakterületén zajlottak, ahol nemzetközi vállalatoknál töltött be kereskedői pozíciókat. A 90-es évek végétől a távközlés területén folytatta pályafutását. Előbb a Matáv Üzleti Kommunikációs ágazatánál key account manager, 2000-től a PSINet/Elender kereskedelmi igazgatója. 2003-tól a Díjbeszedő Holding Zrt-nél díjbeszedési és ügyfélszolgálati igazgató. Feladata a kirendeltségi hálózat irányítása és szervezése, illetve a megbízói szerződés-rendszerek menedzselése. 2007 novemberétől az elektronikus számlázási szolgáltatásokat nyújtó Díjnet Zrt-t vezérigazgatói pozícióját is betölti.
Mezei Mónika
pénzügyi projekt manager, TESCO Globál Áruházak Zrt.
1998-ban szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügyi szakán, amelyet még ugyanebben az évben a budapesti Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán, majd 2004-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem vállalatgazdálkodási szakán további diplomákkal egészített ki. Az angliai Chartered Institute of Management Accountant keretein belül 2004-ben CIMA oklevelet szerzett. 1998 óta dolgozik a Tesconál a pénzügy különböző területein, főkönyvi könyvelő, készletkönyvelési csoportvezető majd pénzügyi vezető munkakörökben. Részt vett az árumozgással kapcsolatos különböző áruházi és raktári pénzügyi folyamatok, IT rendszerek és kapcsolataik kialakításában, többek között számlafeldolgozási és készletnyilvántartási területeken. Jelenleg pénzügyi projektmenedzserként dolgozik, melynek keretében aktívan részt vett a Tesco regionális, elektronikus számlázással kapcsolatos megoldásának kifejlesztésében, tesztelésében és bevezetésében.
Mihálovits András
Műsorvezető, Milliók reggelire, RádióCafé 98.6
1994-ben szerzett diplomát a Pannon Agrártudományi Egyetemen, de még abban az évben pályát változtatott és újságíróként kezdett dolgozni egy agrárgazdasági hetilapnál. Azóta is gazdasági újságíróként tevékenykedik. 1998-tól 2001-ig a Népszava, majd 2001-től 2006-ig a Népszabadság gazdaságpolitikai rovatának munkatársa. Először az agrárgazdaság és az élelmiszeripar, később a kereskedelem és a pénzvilág témakörében publikál. Megfordul az elektronikus médiában is. Az MTV1-nél riporterként, az RTL Klubnál pedig az Ecopoly című business reality című műsorának szakértőjeként tevékenykedik. 2002 augusztusától előbb a Forintos Percek, majd a Milliók Reggelire című pénzügyi tudakozó műsorvezetője a RádióCafé 98.6-on. Jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, de emellett szabadúszó újságíróként publikál gazdasági témák.
Mónus Ádám
ügyvezető igazgató, Abaqoos
Egyetemi tanulmányai alatt töltött több hónapot a kaliforniai Cupertinoban, a Szilícium-völgy szívében. Ott vállalt először szerepet egy, az Apple Inc által indított elektronikus fizetési projekt előkészítésében. A projekt célja az akkor induló iTunes zeneáruházban alkalmazandó lehetséges fizetési megoldások elemzése és értékelése volt. Ennek a projektnek a lezárását követően, itthon indította el egy hasonló, de a kelet-közép európai viszonyokra testreszabott elektronikus fizetési projektet. Ezek a fejlesztések mára az Abaqoos szolgáltatásban öltöttek testet és az OTP Bank Nyrt. ügyfelei már használni is tudják.
Nyéki Zsolt
területvezető, mobilkereskedelmi szolgáltatások, Vodafone Magyarország Zrt.
1997-ben végzett a Nyugat-magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári karán, amely után a Westel 900 GSM Rt.-nél (ma T-Mobile) helyezkedett el. 2001-ben MBA diplomát szerzett a clevelandi Case Western Reserve University-n. A Westelnél kezdetben az értékesítési területen dolgozott, ahol a cég, háromszereplős piacra történő felkészülésének részeként, az indirekt értékesítési hálózat minősítési rendszerének kialakításában, s bevezetésében vett részt. Ezután az üzletfejlesztési területen a mobil banki, mobil vásárlási, mobil fizetési és authentikációs szolgáltatások kialakításért felelős senior manager-ként dolgozott. A Westelnél, később T-Mobile-nál eltöltött közel 10 év után, 2006 júniusában csatlakozott a Vodafone csapatához, ahol jelenleg a mobil kereskedelmi szolgáltatásokért felelős terület vezetője.
Samu Ádám
internet igazgató, Expressz Magyarország Zrt.
Samu Ádám 2005 októbere óta vezeti az Expressz Magyarország Zrt. Online Üzletágát. Feladata az Expressz.hu online apróhirdetési portál fejlesztése és üzemeltetése (termékmarketing, médiaértékesítés), valamint hozzá tartozik az Expressz új websitejainak (szuperallas.hu, szuperingatlan.hu, haszongepjarmu.hu) fejlesztése és piaci bevezetése. Ezt megelőzően – 7 évig – lakossági és üzleti internet-hozzáférés szolgáltatások fejlesztésével és termékek kidolgozásával foglalkozott különböző vezetői munkakörökben a T-Online Magyarország Zrt.-nél és elődjeinél. Samu Ádám 1999-ben szerzett közgazdász diplomát a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, kereskedelmi szakirányon.
Simó György
vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom Nyrt.
1997-ben végzett az ELTE szociológia szakán. Közel 10 évig dolgozott a média különböző területein, mielőtt a Matáv Csoporthoz csatlakozott. 1999-től a MATÁVnet programigazgatója, majd 2000-ben a Matáv Csoport internet-stratégiájának kidolgozását végző projekt egyik vezetője. 2000. április 1-től a MATÁVnet Kft. vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, majd szeptember 1-től a vállalat (2001. május 2-tól Axelero Internet Rt) médiáért, stratégiáért és kommunikációért felelős általános vezérigazgató-helyettese. 2002. júliusától az Axelero Internet Rt. Igazgatótanácsának tagjává választották. 2003. november 1-től az Axelero Internet (később T-Online Magyarország Zrt.) vezérigazgatója. Sikeresen felépítette a T-Online márkát. Kiemelt szerepet játszott a szélessávú internet ugrásszerű elterjesztésében. 2006. szeptember 20-tól Simó György a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág vezetője. 2008. január 1-jétől az Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág vezetője. 2007-től az M Factory Zrt. Igazgatóságának elnöke. 2007. október 1-től a T-Online jogutód [origo] Média és Kommunikációs Zrt. Igazgatóságának tagja. A Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) Kuratóriumának, a MAFILM Zrt. Igazgatóságának, az ELTE Alumni Alapítványnak, illetve a MPP Magyarország Informatikai Szolgáltató Nyrt. és az FHB Kereskedelemi Bank Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja. 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el munkáját.
Tanner Anett
operatív igazgató, Metapay Kft.
Tanner Anett közgazdászként végzett a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. Mérlegképes könyvelői és pénzügyi tanácsadói képesítéseket szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetőképző Intézeténél, és részt vett a Nemzetközi Bankárképző Központ finanszírozási és általános bankszakmai tanfolyamain. 1996-tól tíz éven keresztül egy pénzügyi rendszereket fejlesztő vállalatnál dolgozott, először projektvezetőként, majd igazgatóhelyettesként, később pedig ügyvezető igazgatóként. Ezt követően egy internetes szolgáltató gazdasági és operatív vezetői pozícióját töltötte be. 2008-tól operatív igazgatóként dolgozik a Metapay Kft.-nél. Fő feladata, hogy megteremtse a fizetési szolgáltató piacra lépésének feltételeit.
Turny Ákos
Elektronikus Csatornák Üzletág vezető, Budapest Bank
Turny Ákos az Oxford Brookes Universityn szerzett közgazdasági és MBA diplomát. 1994 óta dolgozik banki területen, a Kereskedelmi és Hitelbankban, az Európai Kereskedelmi Bankban, majd a CITIBANKban kockázatkezeléssel és ügyfélminősítéssel foglalkozott. 1999-ben kezdett a Budapest Bankban dolgozni, ahol elsőként a vállalati kockázatkezelés, majd a vállalati marketing területén tevékenykedett. 2003-ban a bank vezetése megbízta őt a Lakossági Fizetési és Számlavezetési Szolgáltatások irányításával. Turny Ákos csapata a többi között a lakossági folyószámla csomagok és betéti kártyák, folyószámlahitelek fejlesztésével, népszerűsítésével foglalkozott, de ők végezték a Budapest Internetbank és a Budapest MobilBank üzemeltetési és fejlesztési feladatait is. Turny Ákos 2007 tavasza óta a Budapest Bank immár önálló Elektronikus Csatornák Üzletágát vezeti. Az általa irányított szervezet feladatai közé tartozik a Bank e-stratégiájának kialakítása és megvalósítása, a Business Terminal, a Budapest Internetbank, a Budapest MobilBank üzemeltetése és fejlesztése, valamint a bankcsoport teljes internetes megjelenésének kialakítása és felügyelete. Turny Ákos megbízott alelnöke a Magyar Fizetési Rendszer Fórum Mobilfizetésekkel foglalkozó munkacsoportjának.

« Előadók A-K Előadók M-Z