Előadók

Előadók A-K Előadók M-Z »

Berkes Tibor
osztályvezető, Pannon GSM Távközlési Zrt.
2001-ben a Nemzetközi Üzleti Főiskolán közgazdasági, majd ösztöndíjasként az Oxford Brookes Univerity-n MBA diplomát szerzett. Pályáját a NetLock minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatónál kezdte, ahol az elektronikus tanúsítványok, az elektronikus aláírás és titkosítás témakörével foglalkozott. Oxfordi tanulmányai befejezésével az Oxford Brookes University előadója, majd 2004-től a Pannon Termék- és Tartalom fejlesztési osztályának tagja. 2005-től a Pannon mobilkereskedelmi szolgáltatások osztályának vezető termékmenedzsere, ahol elsődleges feladata a mobilkereskedelmi rendszerek fejlesztésének, valamint partnerek rendszerhez történő csatlakozásának üzleti koordinációja és támogatása. 2007 második felétől a Pannon mobilkereskedelmi csoportjának vezetője, 2008 októberétől osztályvezetője.
Bodon Ildikó
Non-access termékmenedzsment igazgató-helyettes, Alternatív Vállalkozások Portfólió Menedzselési Igazgatóság, Magyar Telekom Nyrt.
Tanulmányait az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, az ELTE angol szakán és a Külkereskedelmi Főiskolán végezte, magyar, orosz és angol tanári, továbbá közgazdász diplomát szerzett. 1996 óta dolgozik a T-Mobile-nál (korábban Westel Mobil Távközlési Rt.) 2001-től igazgató-helyettesi posztot töltött be a vállalati ügyfelek és üzletfejlesztési igazgatóságon. 2006 március óta a Stratégiai Üzletfejlesztési Igazgatóság, 2008 januárjától pedig az Alternatív Vállalkozások Portfólió Menedzselési Igazgatóság üzleti területét vezeti. A terület által menedzselt főbb termékek: elektronikus számla, Mobil Vásárlás, MobilFizetés, prémium díjas szolgáltatások, tartalom szolgáltatások
Centgráf Tamás
ügyvezető igazgató, mS Systems Kft.
Tamás 1991-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen és szerzett Villamosmérnöki Diplomát. 1994 és 2000 között az Andersen Consultingnál (Accenture) informatikai és vezetési tanácsadás ágazatában pénzügyi területi vezető tanácsadóként dolgozott, illetve számos banki projektben közreműködött. Így informatikai stratégia készítésben, funkcionális követelményelemzésben, számlavezető rendszer telepítésében. Több képzésen is részt vett úgy mint Business Practice Course, IBSS /Implementation of Business Solution/, Client/Server Technical Architecture School, Technology for Business Integration, SAP Certificate, System Fundamentals Course, eProcess – eCommerce related processes. 1994-1995-ben MBA Certificate képesítést szerzett az Euro Contact Business School-ban. 2000-ben az Arthur Andersen Informatikai és vezetési tanácsadás ágazatában eBusiness üzletág vezetőként helyezkedett el. 2001-ben alapítótagként indította el az Altacom Kft.-t mCommerce megoldások kidolgozására. 2002-ben Tamás irányításával elindult egy mobiltelefonos fizetési rendszer fejlesztése. Első körben SMS-ben történő fizetésre képes rendszert hoztak létre, majd egy EU-s támogatású projekt keretében – konzorciumi partnerek közreműködésével – elkészült az mParKing mobil mikrofizetési megoldás. Ez a rendszer két új csatornát nyitott a parkolás fizetésére, egyrészt Java alkalmazáson, másrészt hangautomatán keresztül. A fejlesztés során nyert tapasztalatokat felhasználva Tamás részt vett a PICIPÉNZ rendszer kidolgozásában, melyre társtulajdonosokkal létrehozták az mS Systems Kft.-t. A PICIPÉNZ rendszer elnyerte az Európai Multimédia Fórum Seal of e-Excellence ezüst fokozatát, melyet a cég a 2008-as CEBIT kiállításon vett át.
Csiszár Dénes
webstratégiai tanácsadó, Microsoft Magyarország Kft
2001-ben programtervező matematikusi diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, amit 2003-ban a Budapesi Közgazdaságtudományi Egyetemen posztgraduális képzése követett. 1999 óta portál technológiákkal foglalkozik, először a Sysdata Kft.-nél, majd a Fujitsu Services-nél, végül a Synergonnál. Több nagy bevezetési projektet is vezetett, később a kollaboratív technológiai csoport vezetője lett. 2007-től dolgozik a Microsoft-nál, mint webstratégiai tanácsadó. Itt a hazai webes ökoszisztémával foglalkozik, a piac különböző szereplőinek nyújt tanácsot stratégiai vonalon, illetve a Microsoft platformjához kapcsolódóan.
Csorba László
Ellátási lánc és Számla ellenőrzési Vezető , METRO
2006 januárjában csatlakoztam a Metro Kereskedelmi Kft-nél csapatához, mint Ellátási Lánc vezető. Elsődleges feladatom a folyamatok optimalizálása, amely a fizikai áru folyamatok mellett magába foglalja az adatok hatékony cseréjét (Törzsadat, Rendelés, Számla stb). 2007-nyarától a Számlaellenőrzési Osztálynak vezetését is megkaptam, ezzel első kézből elősegíthetem az elektronikus adatcserén belől a számlázás kiterjesztését is. Egyéb fontosabb feladataim a vállalatnál: készletoptimalizálás, logisztikai rendszerek bevezetése, beszállítói Scorecard rendszer fejlesztése.
Dr. Drozdy Győző
vezérigazgató-helyettes, Pannon GSM Távközlési Zrt.
1A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, Híradástechnika szakon 1978-ban végzett. Summa cum laude doktorált 1981-ben. Az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetében, először tudományos segédmunkatárs, aztán tudományos munkatárs (1978-1987). A Helsinki Műszaki Egyetemen és a Finn Műszaki Kutatóközpont (VTT) Félvezető Laboratóriumában tudományos munkatársként dolgozott (1987-1989). Egy GSM rendszer-szimulátor kifejlesztésén dolgozott a Telecom Finland (ma Sonera) számára (1989-1993). 1993. szeptemberétől a Pannon GSM Távközlési Rt. alkalmazásában áll, mint annak első alkalmazottja. Műszaki igazgatóhelyettesként részt vett a vállalat valamint a Műszaki Osztály felépítésében. A cég Külkapcsolatok és Stratégia igazgatója volt 1995 januárjától 1999 december 1-ig. 1999 december 1-től a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezérigazgató-helyettese. Felelős a társszolgáltatókkal és a hírközlési hatóságokkal való kapcsolattartásért, irányítja a távközlésszabályozási területet, és az Európai Unióra vonatkozó témákat is felügyeli, valamint a jogi, a biztonsági és az adatvédelmi területeket. irányítja. 1998-ban Aschner Lipót díjat, 1999-ben Gábor Dénes díjat kapott.
Foltányi Tamás
vezérigazgató-helyettes, FHB Csoport
Az informatikai szakember 1959-ben született, iskolai tanulmányainak első 12 évét a „Fazekasban” töltötte, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. 1984 és 1989 között az OHVI számítógépes rendszerének (donor és vérkészítmény nyilvántartás) zöld mezős kiépítésén dolgozott. 1989-től három évig SAP tanácsadóként tevékenykedett Európa több országában, két évig Svédországban, Stockholmban vett részt rendszerek bevezetési és fejlesztési projektjein. Hazajövetele után a bankszektorban helyezkedett el, kis megszakítással, 8 évig az Inter-Európa Bank alkalmazottja volt. Itt tanulta meg a bankszakmát, s szerzett bankszakmai diplomát a Bankárképzőben. Az IEB-ben eltöltött idő alatt számos innovációban vett részt, s nevéhez kötődik a Bank internettel kapcsolatos igen aktív, bankszektorban piacvezető szerepének kialakítása. 1999 és 2002 között a PricewaterhouseCoopers partnereként a tanácsadás üzletágon belül a pénzügyi szektor számára nyújtott szolgáltatásokért felelt. Irányítása alatt a terület 4-5 fős kis tanácsadói csapatból a cég legerősebb, az árbevétel jelentős részét produkáló területévé nőtte ki magát. A 2002-ben lezajlott IBM akvizíció után az IBM Global Services üzletágát irányította három esztendőn keresztül, amely munkája során feladata volt többek között az outsource üzletág irányítása. 2005 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, az FHB Jelzálogbankban. Részt vett a Bank Igazgatósága által 2005-ben elfogadott stratégiai program kidolgozásában, majd végrehajtásában, amelynek eredményeként létrejött az FHB Bankcsoport. Jelenleg az anyabank, az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, valamint az FHB Szolgáltató Zrt. – a bankcsoporti szolgáltató cég – vezérigazgatója. Fő feladata a tagvállalat irányítása, amely a Bankcsoport összes tagjának ügyviteli, informatikai, háttérműveleti, irat- és dokumentumkezelési, beruházás- és ellátási, szolgáltatásokat nyújt. Nős, három fiúgyermek boldog édesapja, aktívan sportol, de a hosszabb kerékpártúrák során már csak fiai távolodó hátát szemléli.
Gyuris Dániel
vezérigazgató, FHB Jelzálogbank Nyrt.
A GATE-n 1984-ben, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1996-ban szerzett diplomát, ingatlanforgalmazói szakképesítéssel is rendelkezik. 1980-tól takarékszövetkezeti, banki szakterületen dolgozik vezetői beosztásokban. 1999. januártól Az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója, a bankcsoporttá alakulást követően egyben az FHB Bankcsoport prudens működéséért felelős ügyvezetője. Nős, egy egyetemista fiú édesapja. Szabadidejét szívesen tölti fotózással, filmnézéssel, utazással.
Hann Endre
ügyvezető igazgató, Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet
Szociálpszichológus, a Medián ügyvezető igazgatója, a Piackutatók Magyarországi Szövetségének elnöke. Az ELTE bölcsészkarán szerzett diplomát 1975-ben. 1969 óta dolgozik a közvélemény- és kommunikációkutatás területén, 20 éven át a Tömegkommunikációs Kutatóközpont (majd jogutódja, a Magyar Közvélemény-kutató Intézet) munkatársaként. Volt kérdezőbiztos, majd tudományos segédmunkatárs, tudományos munkatárs és tudományos titkár. 1989-ben egyik alapítója volt a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnek. Számos kutatást, elsősorban politikai közvélemény-kutatásokat folytatott, illetve irányított, rendszeresen készít választási elemzéseket, előrejelzéseket. Vezetésével jött létre 2000-ben a Medián WebAudit, a piacvezető magyar internetes forgalomhitelesítő rendszer.
Kántor Endre
műsorvezető, Rádió Cáfe
Az ELTE Angol Bölcsészkarán végzett, majd rögtön médiával kezdett foglalkozni a Független Médiaközpontban, ahol elvégezte a BBC rádiós és televíziós tanfolyamát, és a Danish Media Institute nemzetközi oktatói képesítést adó képzését. A Magyar Rádióban kezdett 1996-ban, három év elteltével csatlakozott a Forintos Percek stábjához, ahol azóta is - most már Milliók Reggelire néven - műsort vezet. Közben rengeteget külsőzött, olyan neves médiának, mint a CNN, a BBC, a Central European Business Weekly vagy a Budapest Business Journal. Ott volt az EstFm rádió indulásánál, 2002-től az origo.hu Üzleti Negyed újságírója, majd a 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Hivatal média-tanácsadója, és a Napi Gazdaság Befektető rovatának szerzője. 2006-tól a FigyelőNet újságírója, itt alapvetően az internetes videó tartalom fejlesztésén dolgozik. Két dokumentumfilmet forgatott, egyre inkább beleássa magát a gasztró zsurnalisztikába, két éve vesz részt a Népszabadság Top 100 étterem, és Top Borászatok kiadványok elkészítésében.

Előadók A-K Előadók M-Z »